ZekerZorg


Home
Vergelijk Zorgverzekering
Gemiddelde premiestijging
Transparantie
ZekerZorg
Nieuws
AFM

Hou mij op de hoogte:

Ook in 2016 één van de laagste premies van NL
Premie Menzis Basisverzekering 2016 is € 107
Van Prinsjesdag tot premie
Premie zorgverzekering OZF bekend
Premie zorgverzekering Pro Life bekend
Zorgverzekering 2016 Salland
Premie zorgverzekering 2016 Delta Lloyd
Hoe is de premie opgebouwd?
Kijk niet alleen naar de ‘kale’ premie
Premie Bewuzt basisverzekering 2015: vanaf € 70
Ditzo vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten
Beperkte premiestijging en ruime keuzevrijheid bij Zorg en Zekerheid
Stel zelf je zorgverzekering samen
Premie 2015 ONVZ
IAK Verzekeringen 2015

De Friesland Zorgverzekeraar verlaagt zorgpremie 2014 met ruim 8%

17-11-2013

De Friesland Zorgverzekeraar verlaagt de premie van de basisverzekering voor 2014 met € 107,- per jaar. Daarmee wordt de premie € 97,95 per maand.

Budget voor de zorg in Friesland groeit
De premie kan omlaag omdat we minder uitgeven aan medicijnen, maar ook door verbeteringen in de zorg die De Friesland mede realiseert. Zo komen er meer taken te liggen bij huisartsen en bekijken we per zorgaanbieder goed welke zorg deze het best kan leveren.

Kwaliteit van de zorg staat voorop
Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Voor ons staat de kwaliteit van de zorg voorop, juist daarom zijn er veranderingen nodig in de zorg. Wanneer deze verbeteringen leiden tot minder kosten dan betekent het ook dat onze verzekerden dat terug zien in hun portemonnee. Als je in een jaar minder energie of water verbruikt, wordt je maandelijkse bedrag ook verlaagd. In de zorg moet dat ook zo zijn.”

Verschuiving
De verlaging van de premie betekent niet dat er minder geld naar de zorg gaat in Friesland. Wel vinden er verschuivingen plaats binnen het budget: “Relatief eenvoudige ingrepen of behandelingen die nu nog in ziekenhuizen plaatsvinden kunnen bij de huisarts kwalitatief even goed worden aangeboden, maar tegen een andere prijs. Met deze trend en het geloof dat kwalitatief goede zorg uiteindelijk goedkoper is, zijn we ook de gesprekken met de zorgaanbieders ingegaan voor 2014.

Visie op de zorg van de toekomst
Gelukkig zijn we in Friesland al langer in gesprek met zorgaanbieders, patientenverenigingen en huisartsen om een visie te ontwikkelen op de zorg van de toekomst in Friesland onder de titel Friesland Voorop. Zo moeten we voorbereid zijn op extra uitgaven voor de ouderenzorg in de toekomst. Dat vraagt de wil om te veranderen en aan te passen: kwalitatief goede zorg blijven realiseren zonder dat het duurder wordt..”, aldus Diana Monissen.

http://www.defriesland.nl


Specialhotels
Bijzondere en romantische hotels in Nederland, België en Luxemburg
www.specialhotels.nl
ZekerZorg is het enige echt onafhankelijke
vergelijk van premies zorgverzekeringen