ZekerZorg


Home
Vergelijk Zorgverzekering
Gemiddelde premiestijging
Transparantie
ZekerZorg
Nieuws
AFM

Hou mij op de hoogte:

Ook in 2016 één van de laagste premies van NL
Premie Menzis Basisverzekering 2016 is € 107
Van Prinsjesdag tot premie
Premie zorgverzekering OZF bekend
Premie zorgverzekering Pro Life bekend
Zorgverzekering 2016 Salland
Premie zorgverzekering 2016 Delta Lloyd
Hoe is de premie opgebouwd?
Kijk niet alleen naar de ‘kale’ premie
Premie Bewuzt basisverzekering 2015: vanaf € 70
Ditzo vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten
Beperkte premiestijging en ruime keuzevrijheid bij Zorg en Zekerheid
Stel zelf je zorgverzekering samen
Premie 2015 ONVZ
IAK Verzekeringen 2015

Eigen risico 2012

8-11-2011

Verplicht eigen risico zorgverzekering

Het verplicht eigen risico zorgverzekering 2012 is vastgesteld op 220 euro. Dit is een verhoging van 50 euro ten opzichte van het verplicht eigen risico in 2011. Het verplicht eigen risico heeft alleen betrekking op vergoedingen uit de basisverzekering. Hoe het verplicht eigen risico in de praktijk werkt, leggen wij hieronder uit. U leest nog meer over het verplicht eigen risico in onze veelgestelde vragen.

Situatie 1: de zorgverlener declareert

Stel, Salland verzekeringen ontvangt van uw zorgverlener een rekening van de door u gemaakte kosten. Is het bedrag lager dan 220 euro? Dan ontvangt u van Salland een factuur met het verzoek het bedrag te betalen. Is het bedrag hoger dan 220 euro? Dan ontvangt u van ons een factuur voor 220 euro. De rest van de rekening hoeft u niet te betalen, dat doen wij.
Salland verzekeringen biedt de mogelijkheid om het verplicht eigen risico zorgverzekering in termijnen te betalen. Informatie hierover ontvangt u automatisch wanneer u zorgkosten hebt gemaakt.

Situatie 2: u dient de declaratie in

Wanneer u een declaratie bij ons indient dan bekijken wij of er sprake is van kosten die (gedeeltelijk) ten laste komen van het verplicht eigen risico. Als dit zo is, dan verrekenen wij dit meteen. U ontvangt dan van ons een vergoedingsoverzicht waarop staat vermeld welk deel u niet door ons uitbetaald hebt gekregen omdat hier het verplicht eigen risico op van toepassing was.

Een vrijwillig eigen risico in ruil voor premiekorting

In ruil voor premiekorting kunt u, bovenop het verplicht eigen risico, ook nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het vrijwillig eigen risico kan in stappen van 100 euro oplopen tot maximaal 500 euro. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico, dan betaalt u minder premie per maand voor uw basisverzekering. Interessant als u toch nooit ziek bent. Maakt u toch gebruik van zorg, dan tellen de kosten eerst mee voor het verplicht eigen risico en daarna voor het eventuele vrijwillig eigen risico.

Goed om te weten

Zowel het verplichte als het vrijwillig eigen risico van de zorgverzekering gelden niet voor:
de huisarts
de verloskundige zorg
kraamzorg

Omdat u voor kinderen tot 18 jaar geen premie betaalt, geldt voor hen geen verplicht eigen risico zorgverzekering. U kunt voor hen ook geen vrijwillig eigen risico afsluiten.

Let op: ben je nog geen 21 jaar? Dan wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Wij brengen hiervoor geen wettelijk eigen risico in rekening, maar hiervoor geldt wel het vrijwillig eigen risico.

Compensatie eigen risico

Chronisch zieken en mensen met een handicap hebben bijna altijd hogere zorgkosten. Daarom bestaat er in sommige gevallen recht op Compensatie Eigen Risico. De overheid betaalt hiermee, wanneer u voldoet aan de voorwaarden, een deel van het verplicht eigen risico terug

http://www.salland.nl


Specialhotels
Bijzondere en romantische hotels in Nederland, België en Luxemburg
www.specialhotels.nl
ZekerZorg is het enige echt onafhankelijke
vergelijk van premies zorgverzekeringen